top of page

Even voorstellen

Is dat nodig dan..........

Ondanks de vele optredens en de toenemende populariteit zijn er ongetwijfeld bezoekers van deze site die André willen leren kennen.

 

Beginjaren

André Kooistra, is een groots liefhebber van muziek. Vooral het Nederlandstalig genre behoort tot zijn favoriet. Als 16 jarig kind ging André regelmatig mee met buren die als duo optredens verzorgden op bruiloften en partijen. Hij mocht helpen met de opbouw van de zanginstallatie. Later speelde hij orgel en zong een deuntje mee voordat de gasten arriveerden. André heeft daarna van zijn eerste spaargeld een keyboard gekocht. Op zolder van zijn ouders speelde hij bekende Nederlandse nummers. In de loop der jaren heeft hij zijn instrumenten uitgebreid en weerklinkt de muziek uit professionele grote boxen. Hij wordt gevraagd om als DJ (Drive-In show) de avond in te vullen bij verschillende bruiloften, buurtfeesten en partijen. Inmiddels oefent hij deze passionele hobby ruim 15 jaar uit.

 

Doorbraak

André noemt dat hij op den duur verslaafd raakt aan de microfoon en begint tijdens het muziek draaien wat mee te zingen. Hij krijgt hier lovende reacties op. Zijn eerste optreden als zanger komt onverwacht. Tijdens een avond uit naar een café waar live een zanger optreedt en plotseling ziek is geworden, wordt André gevraagd door de eigenaar of hij de avond verder muzikaal in wil vullen. Vanaf dat moment wordt André steeds meer als zanger uitgenodigd waaronder in horecagelegenheden.

 

Duet met Frans Duijts

Met groot genoegen heeft André als verrassing een aantal keren een duet mogen zingen met zijn grote voorbeeld Frans Duijts. Zij hebben samen het nummer ‘ In ons Café ‘ gezongen.  (Origineel een duet van Django Wagner en Frans Duijts). Vanzelfsprekend hebben zij samen nog veel gesproken over hun gedeelde passie: Het Nederlandse lied. Met veel trots en plezier kijkt André op deze speciale gebeurtenis terug.

 

Ambities

De grootste uitdaging voor André? “Dat is heel simpel, het is de kunst om van een praatgroep een feestgroep te maken.

 

 


 

 
.

bottom of page